2013. június 22., szombat

Mycroft




Egy egyperces tragikus, drámai Johnlock a Scandal in Belgravia - képen látható jelenetének - hatására, bár korántsem a Johnlockon van hangsúly, hanem Sherlock és Mycroft kapcsolatán.
Mondanám, hogy jó szórakozást hozzá, de... 


Mycroft

Sherlock öt éves volt, mikor először szembesült a halállal első, és utolsó háziállata – egy tengerimalac – révén. Az állat este még jól volt, bőszen rágcsálta az eledelét, ám reggelre Sherlock holtan találta. Mycroft akkor látta először sírni öccsét.

Sherlock kivette a terráriumból kis barátját, beletette egy kibélelt dobozba, kivitte a kertbe, és egy kis ásóval megásta neki a sírt egy hortenziabokor tövében. 

− Mycroft… - szipogta.

− Itt vagyok, Sherlock, itt vagyok – biztosította öccsét a jelenlétéről, és támogatásképpen átölelte, majd megsimogatta a fejét.

*

Üvegcsörömpölés. Mintha csak valaki egy labdával betörte volna az ablakot. Az esküvő összes vendége a hang irányába fordult, kivéve Johnt – ő még mindig Sherlock kezét fogta.

− John? – nézett rá kérdőn Sherlock.

John szeme elkerekedett, majd lassan a hasára pillantott, ahol egy vörös folt egyre nagyobb területet kezdett meghódítani.

− John! – suttogta döbbenten Sherlock, a hóna alatt erősen megfogta Johnt, nehogy összeessen. 

– Mycroft! – kiáltott rémülten a táncparkettről a bátyjának.

A hangra mindenki feléjük kapta a fejét, és Lestrade azonnal a telefonjáért nyúlt. Mycroft odasietett hozzájuk, a földre fektették Johnt, és Sherlock a zakóját levéve a vérző sebre nyomta.

− John! John! – szólongatta Sherlock a férjét. – Ne merészelj itt hagyni, hallod!? Mycroft…! 

− A mentők már úton vannak – mondta az öccsének. 

− John, nézz rám – kérlelte őt Sherlock.

John lassan kinyitotta a szemét, és ráfókuszált.

− Semmi baj… Sher… lock… Semmi… baj… 

Sherlock ekkor csak még erősebben nyomta a sebet.

− Mycroft…

*

A temetőben metsző, hideg szélt fújt; legalább olyan hideg volt, mint amilyen hidegnek Sherlock érezte magát ott legbelül. Egy kósza könnycsepp gördült le az arcán, Mycroft ekkor látta öccsét másodjára sírni.

− Mycroft… - suttogta Sherlock.

− Itt vagyok, Sherlock, itt vagyok – és támogatásképpen átölelte, majd megsimogatta kisöccse fejét.

8 megjegyzés:

  1. Ezt nagyon nem kellett volna. Ma már túl sokat sírtam egy fontos személy miatt és vele. Erre te jössz ezzel és megint folynak a könnyeim.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, igazán sajnálom, hogy sírtál valaki miatt és vele, remélem, már rendeződtek a dolgok. Annak viszont örülök, hogy a kis egypercesem megsiratott. :) Köszi, hogy írtál! ^^

      Törlés
  2. nesze neked, kicsi lelkem, törjél még apróbb darabokra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán majd a következő írásom összeforrasztja. :)

      Törlés
  3. Uram atyám..ez hihetetlen...azt hiszem egy százas zsebkendőt mindjárt elhasználok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, úgy örülök, hogy neked is szükséged volt zsepire! Ezért már megérte megírni.

      Törlés
  4. A fene essen bele a csodás stílusodba! Tiszta depis lettem. De mazochista vagyok, nagyon is élveztem a történet és köszönöm, hogy olvashattam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Awww, ilyen szépen nem indítottak még kritikát az irányomban! :3 Nagyon örülök, hogy tetszett, és köszönöm, hogy írtál! :)

      Törlés

Regisztráció nélkül elmesélheted, mit gondolsz a történetemről – szépet, jót s rosszat egyaránt, azonban kérlek, írd majd oda a neved, hogy tudjam, kinek köszönhetem meg a hozzászólást, amit hagytál magad után, csakhogy ne Anonymusnak kelljen szólítanom téged. :)

Köszönöm a kritikád! ^^